Vrednost građevinskih radova u 2017. povećana 5,5 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrednost građevinskih radova u 2017. povećana 5,5 odsto

Vrednost ukupno izvedenih građevinskih radova u Srbiji u 2017. povećana je 5,5 odsto u odnosu na 2016. godinu, saopštilo je danas ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi duža građevinska sezona i veliki projekti povećali su vrednost građevinskih radova u 2017.

Uvećana procena vrednosti izvedenih građevinskih radova koju je RZS objavio u Mesečnom statističkom biltenu za decembar 2017, rezultat je veće građevinske aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u četvrtom kvartalu prošle godine u poređenju sa poslednjim tromesečjem 2016, jer su povoljniji vremenski uslovi omogućili produženo trajanje građevinske sezone.

Na veću procenjenu vrednost građevinskih radova uticali su i otpočinjanje radova na novim velikim infrastrukturnim projektima tokom 2017, uključujući auto-put Surčin-Obrenovac i dve deonice pruge Beograd-Budimpešta, ubrzano izdavanje e-dozvola, zatim pojačan monitoring Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nad projektima u realizaciji, kao i stabilizacija ukupne privredne aktivnosti i sprovođenje mera za smanjenje rada na crno, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da statistika beleži i povećanu produktivnost u građevinarstvu, s obzirom da ukupna vrednost posla raste sa manjim brojem radnih sati.

"Očekujemo da će vrednost izvedenih građevinskih radova u prethodnoj godini biti još veća kad se završi obrada bruto domaćeg proizvoda za 2017. godinu, na osnovu prikupljenih podataka iz završnih računa preduzeća" rečeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.