Vrebalovu određen pritvor do mesec dana

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrebalovu određen pritvor do mesec dana

Funkcioneru DS i potpredsedniku Skupštine Vojvodine Milivoju Vrebalovu određen pritvor do 30 dana.

Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsedniku Skupštine Vojvodine i članu Predsedništva Demokratske stranke MilivojuVrebalovu danas je određen pritvor do 30 dana po odluci sudskog veća u Zrenjaninu, kazali su agenciji Beta njegovi advokati.

Vrebalov je saslušan 27. januara, a sudija u Zrenjaninu je procenio da nema elemenata za određivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pritvora do 30 dana.

Nadležni tužilac je tada tražio da se Vrebalovu odredi pritvor do 30 dana zbog navodne mogućnosti uticaja na svedoke. Sudija je taj zahtev odbacio kao neosnovan, a tužilaštvo u Zrenjaninu se žalilo.

Vrebalov je pritvoren zbog sumnji u malverzacije prilikom izvođenja radova na objektu dvorca Heterledi u Novom Bečeju, koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan.

Vrebalov je tada bio gradonačelnik Novog Bečeja, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla.

Radove je izvodila firma "Gardi", a vlasnik te firme Igor R. pritvoren je ranije u Novom Sadu, po drugoj optužnici.

Privedeni i pušteni su bili i Stojan S. i Zoran J, obojica iz firme IBS koja je tada vršila nadzor na radovima na dvorcu Heterledi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.