Vrbas dobio strategiju ekonomskog razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2010, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas dobio strategiju ekonomskog razvoja

VRBAS - Na konstitutivnoj sednici Saveta za lokalno-ekonomski razvoj Oštine Vrbas definisana je strategija ekonomskog razvoja, a koja bi trebalo da odredi u kom pravcu će se kretati privredni razvoj opštine.

Radu sednice prisustvovala je i Jadranka Beljan Balaban, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju.

Potpredsednik opštine Vrbas, Mario Mažar, kaže da će lokalno-ekonomski savet raditi na definisanju energetske efikasnosti, izradi projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za grejanje na alternativne izvore energije, kao I na povezivanju opštine i njenih privrednih subjekata sa regionima zemalja u okruženju.

"Taj savet bi trebalo da bude most između privrednih subjekata i firmi koje posluju u našoj opštini, sa različitim institucijama i fondovima. Na taj način želimo da stvorimo izuzetno povoljnu klimu za ulaganje i poslovanje u ovoj opštini", istakao je Mažar.

Resorni pokrajinski sekretar, Jadranka Beljan Balaban kaže da je pokrajina finansirala izradu 16 planova lokalno- ekonomskog razvoja, od kojih je 14 završeno, a još treba da ih urade Titel i Vrbas.

Za ostvarenje strategije potrebno je dosta novca, pa je zato važno da se evropski fondovi u te svrhe maksimalno iskoriste.

"Smisao je u tome da se opština maksimalno otvori i bude sposobna da sarađuje sa drugim opštinama u Vojvodini, i da bude spremna da od minimalnih sredstava kojima raspolaže, i sa sredstvima kojima mi možemo pomoći, dođu i do ozbiljnijeg novca iz fondova Evropske unije", poručila je Jadranka Beljan Balaban.

Ona je dodala i to da se ta sredstva već sada nude, a da će se u budućnosti još više nuditi tokom procesa evropskih integracija naše zemlje.

Plan je da se, posle izrade strategije, formira privredni savet u kojem će biti najmanje 30 privrednika.

To bi kasnije trebalo da preraste u kancelariju za lokalni ekonomski razvoj koja će, kvalitetnim projektima, doprineti privrednom razvoju opštine Vrbas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.