Vratićemo vas u kameno doba; Dovoljno je nekoliko projektila...

Izvor: B92, 15.Avg.2023, 12:46

"Vratićemo vas u kameno doba; Dovoljno je nekoliko projektila..."

Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah ponovo se osvrnuo na situaciju u Izraelu, a ovaj put komentirao je stanje u kojem se nalazi izraelska vojska.

U televizijskom obraćanju Nasralah je komentarisao izraelsku reformu pravosuđa kao i nacrt zakona kojim bi se pripadnici ortodoksnog judaizma izuzeli iz obavljanja vojne dužnosti.

"U svetlu političkih podela koje postoje u Izraelu, vojska je u najgorem stanju u odnosu na bilo koji period u prošlosti. Glavni udarac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovoj vojsci će biti ako parlament odobri novi zakon o regrutaciji", rekao je lider Hezbolaha.

Tokom govora, Nasralah je odgovorio i na nedavnu pretnju koju je izrekao izraelski ministar odbrane u kojoj je poručio kako će "vratili Liban u kameno doba" ukoliko ova država pokrene rat protiv Izraela.

"Neprijatelj mora znati da igra igru egzistencije i uništenja, a vaše pretnje nas ne plaše. Danas Liban ima sposobnost da postigne sigurnost pred neprijateljem. Hezbolahu je potrebno nekoliko visoko preciznih projektila da uništi ciljeve uključujući one civilne i vojne, vazdušne baze, elektrane i nuklearni reaktor Dimona. I vi ćete biti vraćeni u kameno doba", poručio je lider ove organizacije.

Na kraju svog govora Nasralah se osvrnuo i na unutrašnje sukobe Hezbolaha i drugih grupa u Libanu.

"Da li je hrišćanima pre svega interes da idu u građanski rat? Možda postoji generacija koja nije proživela građanski rat i trebalo bi da pogledaju neke dokumentarne filmove o tome. U građanskom ratu svi gube. Na koga se kladite da će vam pomoći u građanskom ratu? Izrael danas nije što je bio i ne može pomoći kao 1982. godine", zaključio je vođa Hezbolaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.