Vraćajte što pre debele jakne, čizme, šaleve i kape: Evo kada i gde će tačno pasti sneg! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćajte što pre debele jakne, čizme, šaleve i kape: Evo kada i gde će tačno pasti sneg! (FOTO)

Da se zima, koju smo već ispratili, ne šali i planira povratak u velikom stilu, govori i podatak da se na planinama očekuje čak između 20 i 30 centimetara snega.

U Srbiji je već danas oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom.

U Beogradu se kasnije popodne očekuje prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje. Vetar i dalje duva, i nastaviće i narednih dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Na Kopaoniku se sneg očekuje već u sredu, a temperatura će da padne do -9 stepeni.

Printksrin: accuweather.com

U sredu i četvrtak će biti najhladniji dani, kada će temperatura biti svega nekoliko stepeni iznad nule. Sneg će padati i u nižim predelima, a do stvaranje snežnog pokrivača će doći i u brdsko-planinskim delovima.

Prestanak i slabljenje padavina možemo da očekujemo oko 22. aprila, kada će temperature početi da rastu. Ipak, u subotu u nedelju ujutru nas čeka jutarnji mraz. Prolećne temperature od 24. aprila, kada će biti iznad 20 stepeni.

Promenljivo vreme će se zadržati sve do maja, kada će povremeno biti kratkotrajnih kiša i manjih zahlađenja.

Printksrin: accuweather.com

Na Zlatiboru se već sutra očekuje sneg, a temperatura će ići i do -2 stepena.

Zato, vadite iz ormara i skladišta zimske stvari, šaleve i rukavice! Zima nam se vraća!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SNEG, MRAZ I POTOP Vremenska šok-prognoza za narednih 5 dana UPLAŠIĆE I NAJHRABRIJE

Izvor: Blic, 17.Apr.2017, 11:41

Aprilska hladnoća je ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana. U sredu se najavljuju obilne padavine, a količina koja će pasti srazmerna je polumesečnoj. I ljubitelji skijanja izgleda da će moći produženo da uživaju, jer se očekuje da će na planinama pasti i do 30 centimetara snega...Zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.