Vraća se obavezni vojni rok? Građani Srbije odlučili

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 23:23

Vraća se obavezni vojni rok? Građani Srbije odlučili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je većina građana Srbije starosti od 18 do 29 godina za uvođenje obaveznog vojnog roka.

Kako je kazao, 48 odsto je za, dok se toj ideji protivi 39 odsto.

"Kada izdvojite deo ljudi od 18 do 29 godina, kod njih je 48 odsto za uvođenje vojnog roka. Dok je 39 odsto protiv. Ovi ostali su za nešto između. Međutim, interesantno je, od ovih 39 odsto, koji su protiv služenja vojnog roka, 54 odsto njih misli da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne radi dovoljno i da je morala oštrije i snažnije da reaguje po pitanju Kosova", rekao je Vučić i dodao da je među onima koji se zalažu za uvođenje vojnog roka, svega 42 odsto koji misle isto to.

Dodao je da taj paradoks i kako je rekao "nemoralni stav" proizilazi iz hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, kako bi se svi glasovi, ma koliko različiti "slili u jedan levak takozvanih protestnih glasova, anti-Vučić glasova, neretko i anti-državnih glasova".

"I to sa samo jednim ciljem - rušenje Srbije, priznanje nezavisnosti Kosova i rušenje samostalnosti i nezavisnosti naše zemlje" rekao je Vučić.

Vučić je ocenio i da opozicione partije ne poseduju nikakav plan niti program.

"Oni su na istom zadatku. I neki tamo građanski savez, kako god ga nazovete, neki Zeleno levi front i DSS i mnogi drugi. I oni će lažno da se razlikuju, da bi neko mogao da kaže, čekaj, nisam baš za ove, ali sam za ove. Ali na kraju se to sve skupi u isti levak protiv Srbije", ocenio je Vučić.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsednik Srbije: Većina mladih za vraćanje obaveznog vojnog roka

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2024, 10:25

Većina građana Srbije starosti od 18 do 29 godina je za uvođenje obaveznog vojnog roka.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.