Vožnja usporena na pojedinim deonicama

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vožnja usporena na pojedinim deonicama

Saobraćaj je jutros umerenog intenziteta i na frekventnijim putevima zastoja nema, a usporena je vožnja na deonicama koje su zahvaćene pljuskovima, gde je veća količine vode na kolovozu ili gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.
Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, poslednji dan školske godine i početak letnjeg raspusta za osnovce nagoveštava početak letnje turističke sezone. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta.
Ovog vikenda očekuje se prvi talas i veći broj vozila ka svim uobičajenim letnjim destinacijama, turističkim mestima, planinama, jezerima, a posebno na glavnim putnim pravcima koji vode do Egejskog, Crnog i Jadranskog mora.
Na pojedinim graničnim prelazima poput Gostuna sa Crnom Gorom i Tabanovca sa Makedonijom, može biti dužeg zadržavanja od uobičajenog, pa se vozačima savetuje da na vreme obave sve potrebne pripreme za duže putovanje.
Od danas do 15. juna od osam do 20 časova na putu, Obilaznica oko Beograda, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza na petlji Orlovača, u pravcu Ostružnica - Straževica.
Radovi će biti adekvatno obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom sa signalnim prikolicama i uz asistenciju patrola saobraćajne policije, biće omogućeno nesmetano kretanje vozila.
Od danas do 19. juna od sedam do 17 časova, na delu puta na "Begaljičkom brdu", smer Niš - Beograd, izvodiće se radovi na izradi potpornog zida u zaustavnoj (krajnja desna) saobraćajnoj traci.
Zbog havarije starog kolektora koja se dogodila noćas na putu, potpuno je obustavljen saobraćaj u preticajnoj i voznoj traci u dužini od 100 metara, a saobraćaj se na deonici od Dušanovca ka Nišu obavlja zaustavnom trakom.
Danas od 18 časova između petlje "Kolari" i petlje "Ralja" nastavljaju se radovi na rehabilitaciji puta, pa će doći do izmene saobraćaja.
Tokom izvođenja radova u voznoj traci za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd - Niš, a saobraćaj će se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravati u preticajnu saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš- Beograd.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.