Vozi, Miško! (FOTO)

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozi, Miško! (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević seo za volan jednog od šest novih autobusa "Ikarubusa", koji će ubuduće prevoziti stanovnike tog grada (i posetioce).

Od danas, Novosađani i posetioci Novog Sada imaju priliku da se voze novim gradskim autobusima.

Reč je o šest novih solo autobusa firme "Ikarbus", a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, nakon obilaska vozila i sedanjem za volan jednog od njih, zadovoljno konstatovao: "Novi Sad ima najbolji javni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prevoz u Srbiji!".

Direktor JGSP Novi Sad Milan Stanivuković rekao je da je ukupno kupljeno 16 solo autobusa, od kojih su šest već izašli na ulice, a raspisan je tender kupovinu još 10 zglobnih autobusa.

Pogledajte foto-galeriju

U preduzeću kažu da je u cilju podizanja kvaliteta prevozne usluge urađena optimizacija mreža linija, te da je uvedena nova linija 13, produžena linija 17 i linije do naselja Jegrička, Bangladeš. Tim izmenama je povećana dostupnost javnog prevoza na Detelinari, Novom naselju, Telepu, Grbavici, Centru i Limanu 1.

Tokom leta je na oko 150 autobusa odrađena sanacija podova, a radi se i na kompletnoj sanaciji 80 sedišta vozača, koja će biti gotova do kraja ovog meseca.

Planovi za 2016. godinu tiču se modernizacije voznog parka, uštede kroz troškove za gorivo uvođenjem autobusa na CNG pogon, kao i modernizacije sistema naplate karata.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.