Vozačke dozvole i na kućnu adresu

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozačke dozvole i na kućnu adresu

Građani se mogu na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, koji počinje da se primenjuje od danas, 1. jula 2019. godine, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvole, opredeli da mu se ista dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP Pošta Srbije, a građanin njima plaća troškove dostave od 117 dinara prilikom uručenja.

Građanin je u obavezi da nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole Pošta Srbije dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.