Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona i snježnih lavina

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na povećanu opasnost od odrona i snježnih lavina na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Poledice jutros ima na putevima u planinskim predjelima i preko prevoja, a magle na dionicama u kotlinama, pored rijeka i na visoravnima.

Na području Federacije BiH opasnost od odrona izražena je na magistralnim putnim pravcima Jablanica-Mostar-Doljani, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Nević Polje-Kaonik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Sarajevo-Foča, kao i na regionalnom putu Travnik-Kneževo.

Gusta magla mjestimično ima na magistralnim putevima Prozor-Gornji Vakuf preko Makljena, Priluka-Glamoč-Mlinište, Travnik-Lašva i Livno-Kamensko, kao i na putevima na sjeveru, uz rijeku Savu, te na širem području Tuzle, Živinica, Gruda, Žepča, Goražda i Zenice.

Zbog čestih saobraćajnih nezgoda i učestalih odrona, ne preporučuje se kretanje magistralnim putem Srbljani-Bosanska Krupa, a u AMS ističu da vozači ovu dionicu koriste na vlastitu odgovornost. Alternativni pravac je Cazin-Stijena-LJusina.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom i njeno poštivanje je obavezno.

Na auto.putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mokrim kolovozima.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. Izmjene saobraćaja zbog izgradnje auto-puta su i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje su aktuelni radovi na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja na području Hrvatske, pa se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Iz AMS podsjećaju vozače da je zakonski obavezno korištenje zimske opreme za sve kategorije vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.