Vozači, oprez: Ne žurite sa zamenom zimskih guma

Izvor: B92, 01.Apr.2023, 08:11

Vozači, oprez: Ne žurite sa zamenom zimskih guma

Iako je danas prestala zakonska obaveza upotrebe zimskih guma, Auto-moto savez Srbije upozorava da još uvek ne treba žuriti sa zamenom zimskog seta pneumatika.

Kako se ukazuje, pored promenljivog stanja kolovoza i uslova vožnje, noći i jutra su još uvek prohladni, a posebno na putevima u višim i planinskim predelima gde meteorolozi najavljuju i slabe snažne padavine.

Pošto će početak vikenda u drugom delu dana doneti pojačan saobraćaj, zbog mokrih kolovoza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može biti češćih zastoja i usporene vožnje, dodaje se u saopštenju.

AMSS zato poziva vozače da prilagode brzinu, ali i način vožnje ulovima na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMSS: Ne treba žuriti sa zamenom zimskih guma zbog promenljivih uslova vožnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2023

Iako je danas prestala zakonska obaveza upotrebe zimskih guma, Auto-moto savez Srbije upozorava da, u ovim prvim danima proleća zbog promenljivih uslova vožnje, možda još uvek ne treba žuriti sa zamenom zimskog seta pneumatika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.