Izvor: Blic, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači ne strahuju od pauka

SMEDEREVO - Već deset dana vozači u Smederevu su bezbrižni jer mogu da se nepropisno parkiraju i ostanu nekažnjeni zbog sukoba koji traje između Saobraćajne policije i „Parking servisa", koji je nezadovoljan radom policije odlučio da jedina dva pauk vozila do daljeg parkira u garaži.

Šta je iznerviralo nadležne u JKP „Komunalac", u čijem sastavu posluje „Parking servis", da pauke ostave u garaži, ko je to naredio, zbog čega i sa kakvim obrazloženjem, nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogli da saznamo jer je direktor „Komunalca" Dragan Rajković odbio da ovu odluku komentariše za naše novine. Ovde su, saznajemo, ljuti jer pojedini saobraćajci, navodno, ne obavljaju revnosno posao, tako da pauk nekada odnese šest, a nekada nijedno vozilo dnevno.

U Saobraćajnoj policiji nam je rečeno da su iz „Komunalca" tražili da samo određeni policajci rade sa pauk servisom! To nije uslišeno.

- Svaki saobraćajac imao je dan kada radi sa pauk službom, upravo da bi se izbegle sporne situacije. Policajac je 28. jula prijavio da su iz pauk servisa odbili da rade sa njim i da je to naredio lično direktor „Komunalca", o čemu postoji i službena beleška. Od tada nismo dobili nikakav poziv ili papir koji objašnjava zašto pauk ne radi - kaže Milisav Dimitrijević, načelnik Saobraćajne policije.

Nesuglasica je, tvrdi on, bivalo i ranije oko toga da li vozilo treba da se diže ili ne.

- Ako je pre odnošenja vozila vozač došao na lice mesta, ne odnosimo auto, a vlasnik plaća kaznu za nepropisno parkiranje. Bilo je prepirki kada su iz pauk servisa insistirali da se auto diže. Poštujemo zakon, ali želimo da budemo korektni jer svi znamo da gradu nedostaje nekoliko hiljada parking mesta - ističe Dimitrijević.

Ova „popustljivost" policije je, izgleda, shvaćena kao direktan udar na kasu „Komunalca" koji za svako podignuto vozilo naplati 2.000 dinara. Nekome u „Komunalcu" to se nije dopalo pa su rešili da paucima, kupljenim novcem iz budžeta, ugase motore.

Sada su i u Saobraćajnoj policiji odlučili da zauzmu oštriji stav.

- Komunalno preduzeće ne može praviti raspored rada Saobraćajne policije. Od sada će svaki policajac na terenu, ukoliko uoči prekršaj, moći da pozove pauk službu - saopštava Dimitrijević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.