Vozači GSP na testiranju u psiholaboratoriji

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači GSP na testiranju u psiholaboratoriji

GSP “Beograd” danas je svečano obeležio 50 godina rada psiholaboratorije, koja je jedina takve vrste u zemlji i regionu. Laboratorija je opremljena uređajima za testiranje psihofizičkih sposobnosti a služi za pripremu i proveru osoblja, uglavnom vozača koji se suočavaju sa teškim situacijama na radnom mestu. Vozač Dragan Maksimović uspešno je prošao psihofizički test pred novinarima

Novinari i svi prisutni mogli su da se uvere da nije lako biti vozač GSP, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uređaji za testiranje zahtevaju maksimalnu koncentraciju i pribranost. Primera radi, u laboratoriji se, pored ostalih, nalazi i uređaj pod stručnim nazivom "tremometar”. On ne meri količinu treme vozača koji seda za volan, već kolika su njegova podrhtavanja ruke.

Odeljenje za psihofizičku pripremu osoblja gradskog prevoznika postoji unazad nekoliko decenija a o njegovom nastajanju najbolje zna prof. dr Staniša Mirković.

- Sve je počelo tih 60-tih godina. To je bio period kada se Beograd naglo razvijao. Sećam se da su Francuzi tada dolazili i čudili se ovim uređajima. Naše odeljenje služilo je pre svega da se i među ljudima koji su dolazili sa strane, pronađe adekvatan kadar za ovu profesiju - seća se Mirković.

I direktor na testu: Mileta Radojević

Na pitanje kakve osobine treba da poseduje čovek koji namerava da bude vozač, nadležni odgovaraju da je ključ svega smirenost.

- Vozač treba da bude smiren, strpljiv, stabilan i blage naravi - objašnjava Danica Bogdanović, vodeći saradnik psiholog u gradskom prevozniku.

Statistike pokazuju da godišnje kroz ovu laboratoriju prođe najmanje 3.000 vozača, a cilj je da se poboljša kadar GSP i samim tim dobiju ljudi koji će pružati kvalitetnu uslugu korisnicima prevoza.

- To nije nimalo lako. Svakodnevno jedan vozač čuje bar 4 do 5 psovki na svoj račun. Kad je gužva, svi misle da su vozači krivi što dugo čekaju prevoz - objašnjava Ljiljana Ilić, šef odeljenja za odnose sa javnošću u GSP "Beograd”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOZAČI GSP NA STROGIM TESTOVIMA VEĆ POLA VEKA

Izvor: Kurir, 13.Apr.2011

BEOGRAD - Vožači Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" pre nego što sednu za komande bilo kog vozila prolaze kroz rigorozne psiho-motorne testove u Odseku za primenjenu psihologiju tog preduzeća, koji je danas obeležio pola veka postojanja...Povodom obeležavanja jubileja psihološke službe,...

Nastavak na Kurir...

Psiholaboratorija za testiranje vozača GSP

Izvor: Blic, 14.Apr.2011, 01:05

BEOGRAD - Jedina psiholaboratorija u zemlji koja postoji već 50 godina u GSP “Beograd” glavno je oruđe za proizvodnju kvalitetnih kadrova, navode u gradskom prevozniku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.