Vozače i kontrolore čuvaće policija

Izvor: B92, 05.Jan.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozače i kontrolore čuvaće policija

Beograd -- U vozilima gradskog prevoza uskoro će, zbog učestalih napada na vozače i kontrolore, dežurati policajci u civilu.

Privremeno veće Beograda najavilo je da će policajci u civilu dežurati na linijama na kojima je bilo najviše incidenata.

"Privremeni organ grada Beograda upoznat je sa problemom nasilja nad vozačima i kontrolorima u javnom prevozu. Tokom današnjeg dana već

je održan sastanak sa predstavnicima MUP-a Srbije na kome je dogovorena tešnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnja između Gradskog saobraćajnog preduzeća, Sekretarijata za saobraćaj i Brigade Beograd MUP-a Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u GSP-u organizovan broj dežurnog telefona koji već imaju svi vozači, putem kojeg će moći da u realnom vremenu da prijave napad, a taj telefon je, istovremeno, direktno povezan za policijom koja će reagovati.

"Privremeni organ će u saradnji sa GSP-om u najkraćem periodu krenuti sa uvodjenjem sistema video nadzora u svim vozilima javnog

prevoza, kao i tastera za hitne situacije, kako bi se ovakvi napadi sprečili u najvećoj mogućoj meri", navodi se.

Vozači i kontrolori gradskog prevoza u Beogradu najavili su za četvrtak protest zbog "učestalih brutalnih napada na saobraćajno osoblje".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privremeno veće Beograda: Na incidentnim linijama GSP-a dežurstva policajaca

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jan.2014

Privremeno veće Beograda najavilo je danas, povodom učestalih napada na vozače i kontrolore, da će na linijama na kojima je bilo najviše incidenata u vozilima javnog prevoza dežurati policajci u civilu..."Privremeni organ grada Beograda upoznat je sa problemom nasilja nad vozačima i kontrolorima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.