Izvor: Piplmetar.rs, 28.Apr.2023, 23:30

Vozač autobusa se onesvestio, dečak uspeo da zaustavi vozilo (VIDEO)

Fotografija: pikabai/ ID 12019
Američka škola (Varren Consolidated Schools) objavila je video koji prikazuje trenutak kada je učenik 7. razreda Dilon Rivs uspeo da zaustavi autobus nakon što se vozač onesvestio.
Na snimku se vidi kako vozač neko vreme klima glavom, nakon čega je dečak pritrčao, uhvatio volan, istovremeno pritiskajući kočnice i upravljajući autobusom dok se sigurno nije zaustavio, prenosi. N1.
Načelnik Robert Livernoa rekao je da se to dogodilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kada je autobus počeo da se skreće u suprotnu traku.
„Neko pozovi hitnu. Sada“, mirno je viknuo Dilon Rivs ostalima u autobusu dok su studenti vikali i paničarili. Autobus, koji može da primi 66 putnika, tada je bio pun.
Livernoa je rekao da je vozač prethodno upozorio bazu autoprevoznika da se ne oseća dobro i da će stati, a posezao je i za kočnicom. Rekao je da je Dilon bio pet redova iza vozača i nekoliko sekundi kasnije primetio da se vozač onesvestio.
„U mojih 35 i više godina službe, ovo je bio izuzetan čin hrabrosti i zrelosti sa njegove strane“, rekao je Livernoa, koji je ispričao kako je dečak dotrčao do prednjeg dana dotrčao do prednjeg dela autobusa, prihvatio je centar autobusa i prihvatio posao. Istovremeno je pola pritiskao kočnicu, svestan da je autobus pun putnika, dodao je.
Livernoa je istakao ljubav još dvoje ljudi. Kada se autobus zaustavio, ušao je slučajan prolaz i pomogao Dilonu sa vozačem. Još jedna osoba, žena koja je vozila iza autobusa, postala je i pomogla studentima da izađu, dodao je on.
https://vvv.ioutube.com/vattch?v=e_4btG7-zi0
Livernoa je saopštio da je vozač i dalje u bolnici i da se čekaju rezultati testova na osnovu.
Na konferenciji za novinare u četvrtak Dilon nije govorio, ali su se njegovi roditelji obratili medijima, ističući koliko su nosili na svog sina.
Pitala sam ga kako znaš šta da radiš… Rekao mi je da svaki dan pazi kako vozi“, rekla je njegova mama.
Pratite nas na našem Fejsbuk i instagram stranici, ali i na Tvitter red. Prijavi se na PDF izdanje lista Danas.



DetaljnijeIzvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) HRABRI UČENIK U POSLEDNJEM TRENUTKU SPREČIO TRAGEDIJU! Vozač autobusa se onesvestio tokom vožnje, isplivao DRAMATIČAN SNIMAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 06:53

Objavljen dramatični snimak..Američka škola Warren Consolidated Schools objavila je video na kom je prikazan trenutak u kom je učenik 7. razreda Dilon Rivs uspeo da zaustavi autobus nakon što je vozač pao u nesvest...Na snimku se vidi kako je vozač klimao glavom neko vreme, nakon čega je dečak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.