Voz u Češkoj SMRSKAO kamion sa srpskim tablicama! Povređeno sedam osoba i jedno DETE! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz u Češkoj SMRSKAO kamion sa srpskim tablicama! Povređeno sedam osoba i jedno DETE! (FOTO/VIDEO)

Osam osoba, od kojih jedno dete, povređeno je danas kada je kod Praga voz udario u kamion preševske kompanije "Vijator".

Češke spasilačke službe su saopštile da su svi zbrinuti u praškoj bolnici i da je reč o lakšim povredama.

Kamion se nalazio između dve spuštene rampe i stajao je na pruzi između četiri i pet minuta, ispričao je jedan od očevidaca.

Drugi svedok nesreće ispričao je, medijimA, da je kamion stupio na pružni prelaz dok su rampe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bile podignute, ali je svetlosna signalizacija koja najavljuje dolazak voza radila, a da su zatim rampe ponovo spuštene kako bi drugi voz prošao, zarobivši kamion na pruzi.

pic.twitter.com/hrGlVEdCZw

— Policie ČR (@PolicieCZ) September 6, 2019

- Prema informacijama koje imamo, vozač kamiona nije poštovao svetlosnu signalizaciju i zvučne signale - rekla je portparol policije Eva Kropačova.

Češki mediji prenose da je vozač podvrgnut alko-testiranju i da je nalaz negativan.

Prema nezvaničnim informacijama koje je RTS dobio u kompaniji "Vijator", vozač kamiona nije povređen, a kompanija još nije uspela da stupi u kontakt sa njim.

Portparolka hitnih službi u Pragu Jana Poštova navodi, međutim, da su među osmoro povređenih i vozač kamiona i mašinovođa.

Svi su zbrinuti u praškoj bolnici i reč je o lakšim povredama. U akciji spasavanja je, pored ekipa hitne pomoći, učestvovao i helikopter.

Na kamionu je bila oznaka "L", kojom se označavaju vozila za obuku, ali nije poznato zašto je to vozilo bilo tako obeleženo.

Češki mediji prenose da je kamion je prevozio alat.

Procenjena šteta je oko 800.000 evra.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.