Voz s telima žrtava mora da krene

Izvor: B92, 21.Jul.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voz s telima žrtava mora da krene"

Kijev -- Holandski forenzičari rekli su naoružanim proruskim snagama koje čuvaju voz pun tela poginulih putnika malezijskog aviona da voz mora da krene za nekoliko sati.

Eksperti holandskog nacionalnog tima za sudsku medicinu, koji je specijalizovan za otkrivanje i identifikovanje žrtava, zahtevali su i da vagoni, koji su parkirani na istoku Ukrajine, u blizini grada Toreza, koji je pod kontrolom proruskih snaga, budu zapečaćeni, prenosi AP.

Reporteri američke agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su s mesta događanja izvestili da je zadah od raspadajućih tela nesnosan.

U vozu s rashladnim uređajem nalazi se više od 200 tela putnika koji su poginuli kada je u četvrtak srušen malezijski avion iznad istočne Ukrajine, a jedan železnički inženjer je rekao za AP da je uređaj za rashlađivanje bio isključen preko noći, mada zasad nije jasno zašto.

Prema njegovim rečima, rashladni uređaj je ponovo uključen rano jutros.

Međunarodni istražitelji i dalje imaju samo ograničen pristup mestu nesreće, koje se nalazi na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga.

Holandski eksperti su se u međuvremenu uputili na mesto nesreće, 15 kilometara dalje od mesta gde se nalazi voz s telima, u pratnji posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Avion "Malezija erlajnsa" koji je leteo na liniji od Amsterdama do Kuala Lumpura srušio se u četvrtak na teritoriji Ukrajine nedaleko od granice s Rusijom, a veruje se da je oboren raketom, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima 192 holandska državljanina i jedan holandsko-američki.

Do sada su pronađena 272 od ukupno 298 tela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Voz sa telima poginulih mora da krene

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Holandski forenzičari rekli su naoružanim proruskim snagama koje na istoku Ukrajine čuvaju voz pun tela poginulih putnika da voz mora da krene u roku od nekoliko sati

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.