Voz naleteo na automobil kod Šapca; Poginula jedna osoba

Izvor: B92, 28.Jun.2021, 11:21

Voz naleteo na automobil kod Šapca; Poginula jedna osoba

Šabac -- Na putnom prelazu kod Šapca jutros je nastradao vozač (71) drumskog vozila.

Muškarac je nastradao kada je automobilom pokušao da zaobiđe spuštene branike, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Na putnom prelazu obezbeđenom automatskim polubranicima i svetlosnom saobraćajnom signalizacijom između Štitara i Šapca danas, u 08.15 sati dogodila se nesreća u kojoj je nastradala jedna osoba, kada je drumsko vozilo pokušalo da zaobiđe spuštene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << branike.

Na drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike naleteo je putnički voz, koji je saobraćao iz Štitara ka Beogradu.

U nesreći je nastradao 71. godišnji vozač drumskog vozila.

O nesreći je odmah obavešten MUP, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu.

„Infrastruktura železnice Srbije“ izražava saučešće porodici nastradalog.

Ovo je drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbeđenom savremenom signalizacijom, zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju.

Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca teretni voz naleteo je na drumsko vozilo, koje je takođe zaobilazilo spuštene branike.

U ovoj nesreći sinoć nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju.

Infrastruktura železnice Srbije“ zato upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voz naleteo na automobil koji je zaobilazio spuštenu rampu, poginula jedna osoba

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2021

Muškarac (71) poginuo je u blizini Šapca, dok je automobilom pokušavao da zaobiđe spuštene branike na pruzi na njega je naleteo putnički voz, saopšteno je iz preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.