Voša pobedom nad Radom započela godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša pobedom nad Radom započela godinu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Rada rezultatom 2:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Staroj Pazovi.

U utakmici koja je igrana bez prisustva gledalaca, strelci za Vošu bili su Mihajlović u 18. i Subotić u 30, dok je jedini gol za Beograđane postigao Marinković u 37. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 32. Perić, od 65. Ilić) – Lakićević (od 65. Lazarević), Veselinović, Saničanin, Antić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (od 65. Devetak) – Putinčanin (od 65. Vujanović), Jovančić (od 46. Mesarović, od 89. Gajić), Avramovski (od 46. L. Zličić) – Kojašević (od 46. Cebara, od 78. Živković), Subotić (od 46. Kalezić, od 78. Nešković), Mihajlović (od 46. Eze, od 78. M. Zličić).

Rad: Dejanović (od 46. Marković) – Vico (od 46. Mijailović), Ljubinković (od 46. Perendija), Šipčić (od 46. Ze Markos), Volkov (od 46. Tričković) – Petrović (od 46. Bainović), Stojanović (od 46. Trninić), Denić (od 46. Riznić), Marinković (od 46. Mladenović) – Lutovac (od 46. Stojšić), Guzina (od 46. Milošev).

Od samog početka utakmice, crveno-beli su preuzeli kontrolu nad igrom i imali veći posed lopte, a do vođstva su došli u 18. minutu. Jovančić je lepo prošao po levoj strani i ubacio loptu pred peterac Rada, gde je jedan fudbaler Beograđana nespretno zahvatio loptu, što je iskoristio Mihajlović i sa pet metara je u padu poslao iza leđa golmana Dejanovića.

Samo 12 minuta kasnije, već je bilo 2:0 za Vojvodinu. Jovančić je oduzeo loptu na sredini terena i proigrao Mihajlovića, koji mu je potom vratio loptu u šesnaestercu rivala, gde se Jovančić sjajno izborio za poziciju da proigra Subotića, koji je sa tri metra poslao loptu pod prečku gola Rada.

Međutim, u 37. minutu, Beograđani su uspeli da smanje rezultat. Marinković je presekao jedan pas na polovini terena i krenuo sam ka golu Vojvodine, a potom preciznim udarcem sa oko 18 metara uspeo da savlada Perića.

U drugom poluvremenu, Voša je do prve prilike došla u 67. minutu, kada je Kalezić uputio plasirani udarac sa oko 18 metara, ali je lopta otišla iznad prečke. Samo šest minuta kasnije, crveno-beli su propustili još bolju priliku za pogodak, kada je Kalezić dobro prošao po levoj strani i odigrao odličan pas u peterac, a tamo Eze uputio udarac iz prve i šutirao preko gola.

Nova dobra šansa za Vojvodinu usledila je u 78. minutu i to ponovo posle akcije dvojice istih igrača. Ovoga puta, Kalezić je centrirao iz kornera, a Eze dobro skočio u šesnaestercu rivala, ali je lopta, posle njegovog udarca glavom sa oko tri-četiri metra, otišla pored stative.

Do kraja susreta, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, pa pravih prilika za gol više nije bilo, te je Vojvodina u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini ostvarila pobedu.

Stolica: Zalaganjem i odnosom sam prezadovoljan

Posle pobede svog tima nad Radom, šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da je prezadovoljan zalaganjem i odnosom igrača prema obavezama.

"Kao što svi treneri imaju običaj da kažu, rezultat je u drugom planu. Ono što mi je bilo važno jeste način na koji su momci ispunjavali ono što zahtevam od njih i time sam prezadovoljan. Naravno, bilo je detalja koje treba i hoćemo da menjamo, ali u suštini, ovo je zadovoljavajući nivo za ovu fazu priprema. Ideja nam je bila da proverimo sve kandidate, jer ovde ima dosta naše dece od 17-18 godina i bilo mi je važno da i oni dobiju minutažu, odnosno tretman kakav moraju da imaju. Oni su deo našeg tima, a koliku će minutažu imati u narednim utakmicama, zavisi od toga koliko će je zaslužiti na terenu", kaže Stolica.

Za Vojvodinu su danas debitovali Marko Putinčanin i Eze Vinsent, koji su tek pre nekoliko dana stigli među crveno-bele.

"Za mene su kvaliteti Putinčanina odavno poznati i on je neko ko nam je vrlo važan zbog balansa u ovoj izuzetno mladoj ekipi. Eze je do sada odradio samo tri treninga sa nama, a pre toga je imao čak 40 dana slobodno, tako da sam zadovoljan sa onim što je pokazao. Ideja je bila da danas ne igra više od pola sata, kako ne bi došao u rizik od povrede. Ipak, njih dvojicu ne bih posmatrao odvojeno, jer su već postali deo naše grupe",  ističe Stolica.

Od početka priprema, crveno-beli su skoro svaki trening odradili u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

"Iskoristili smo maksimalno pogodnosti koje nudi ovaj sportski centar, na verovatno najboljoj veštačkoj podlozi u Srbiji. Mogli smo nesmetano da treniramo i na pravi način uvežbavamo naš stil igre. To nam je izuzetno važno, jer igračima je sada potrebno da steknu sigurnost i samopouzdanje. Sutra će imati zaslužen slobodan dan, u ponedeljak i utorak ćemo ponovo trenirati ovde, a u sredu će igrači ponovo dobiti slobodan dan da se spakuju i pozdrave sa porodicama, pošto u četvrtak putujemo u Antaliju",  napominje Stolica.

Šef stručnog štaba Vojvodine veruje da će tim biti dodatno pojačan u narednim danima.

"Mislim da će do tada doći još neko od pojačanja, jer je evidentno da na nekim pozicijama mi ni fizički nemamo dovoljan broj igrača. Nažalost, jedna stvar koju smo danas uradili, a koja nije dobra, jeste to što su Veselinović i Saničanin odigrali 90 minuta, što nije poželjno za ovaj deo priprema. Međutim, mi nemamo igrače koji su mogli da igraju umesto njih. Siguran sam da ćemo uskoro dobiti još pojačanja i pojačati konkurenciju pred odlazak u Antaliju", rekao je Stolica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.