Vorlik: Srbija ključni partner SAD

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorlik: Srbija ključni partner SAD

Američka ambsadorka u Beogradu Meri Vorlik izjavila je danas da Sjedinjene Američke Države (SAD) Srbiju sve više gledaju kao svog ključnog partnera u potrazi za zajedničkim rešenjima za globalne izazove.

"Tokom mog kratkog boravka ovde, svedok sam velikog napretka u naporima Srbije da razreši dugogodišnja otvorena pitanja sa susedima, proširi doprinos međunarodnim mirovnim misijama i sarađuje sa zemljama u regionu i svetu u borbi protiv trgovine narkoticima, terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i organizovanog kriminala", rekla je Vorlik.

Ona je, na prijemu povodom nacionalnog praznika SAD, čestitala Srbiji na uspesima, opredeljenosti ka partnerstvu sa SAD i zajedničkoj posvećenosti idejama demokratije, slobode i vladavine prava.

Vorlik je istakla da SAD nastavljaju da brane vrednosti utkane u Deklaraciju nezavisnosti, prema kojima su svi ljudi stvoreni jednaki i sa neotuđivim pravima, poput prava na život, slobodu i potragu za ličnom srećom.

"Ova prava predstavljaju temelje naše države i već više od 200 godina služe kao kompas, ne samo građanima SAD, već i čitavom svetu", naglasila je Vorlik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.