Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorlik: SAD siguran partner Srbije na evropskom putu

NIŠ -

Američka ambasadorka u Beogradu Meri Vorlik rekla je danas u Nišu, na obeležavanju godišnjice rada Međunarodne agencije za razvoj (USAID) u Srbiji i svetu, da SAD ostaje siguran partner Srbije na njenom evropskom putu.

USAID je obeležio deceniju rada na razvoju u Srbiji i pola veka pružanja pomoći širom sveta, a svečani prijem održan je u niškoj Galeriji savremenih likovnih umetnosti.

Vorlik je rekla da su SAD u poslednjih 10 godina kroz razne programe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i projekte uložile više od 810 miliona dolara u Srbiji, a da je preko USAID-a plasirano više od 660 miliona dolara.

USAID je radio u partnerstvu sa građanima, nevladinim organizacijama, lokalnim zajednicama, medijima i Vladom Srbije na revitalizaciji zajednice, jačanju ekonomije i reformi pravosudnih i vladinih institucija, navela je Vorlik na svečanosti.

Pomoćnica administratora USAID za Evropu i Evroaziju Pejdž Aleksander je rekla da njeno i prisustvo koordinatora američke pomoći inostranstvu u okviru Stejt departmenta Danijela Rozenbluma pokazuje koliko je američkoj vladi važan ovaj region, kao i da je dokaz partnerstva SAD i Srbije.

Direktorka misije USAID u Srbiji Suzan Fric rekla je da je svečanost dokaz uspešnog partnerstva sa Vladom Srbije, NVO, firmama i građanima Srbije navodeći konkretne primere i

efekte saradnje sa onima koji su ispoljili preduzetnički duh.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović zahvalio je na uspešnoj saradnji i pomoći podsetio na zajedničke projekte USAID-a i grada.

Svečanost je završena sečenjem torte i koktelom.

USAID je svoju misiju u Srbiji započeo 2001. godine. Kao vladinu agenciju, USAID je osnovao američki predsednik Džon Kenedi novembra 1961. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.