Vorlik: Ohrabriću američke investitore da ulažu u Srbiju

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vorlik: Ohrabriću američke investitore da ulažu u Srbiju

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas u Smederevu da će nastaviti da ohrabruje američke kompanije da razmotre investiranje u opštine poput Smedereva, "prijateljski nastrojene" prema poslu.

Meri Vorlik je posle razgovora sa gradonačelnikom Smedereva Predragom Umičevićem rekla da Ju-es-stil ima glavnu ulogu u ekonomiji Smedereva "obezbeđivanjem hiljada dobro plaćenih poslova" građanima.

"Sigurna sam da će se investicije Ju-es-stila u Smederevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastaviti i da će se otvoriti još radnih mesta za lokalno stanovništvo", rekla je Meri Vorlik.

Umičević i Meri Vorlik razmotrili su i uticaj američke pomoći Smederevu, a naročito pomoć za novootvoreni Uslužni centar za građane, izgrađen u okviru Skupštine grada.

Gradska uprava Smedereva očekuje da Meri Vorlik poseti grad i u septembru kada će biti dovršeno opremanje dela Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja za smeštaj još 20 žrtava. Grad je iz fonda Meri Vorlik dobio 25.000 dolara za opremanje Sigurne kuće.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vorlik: US Stil dobro plaća radnike

Izvor: B92, 14.Jul.2011

Smederevo -- Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je da će nastaviti da ohrabruje američke kompanije da razmotre investiranje u opštine poput Smedereva...Kako je porecizirala, u opštine "prijateljski nastrojene" prema poslu...Meri Vorlik je posle razgovora sa gradonačelnikom Smedereva Predragom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.