Volonterske akcije kompanije NIS šire radost i donose osmehe

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonterske akcije kompanije NIS šire radost i donose osmehe

Volonterskim akcijama uvek nastojimo da damo svoj doprinos kako bismo nekome ulepšali i olakšali život, a kada znamo da ćemo svojim delima pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, zadovoljstvo postaje još veće.

Akcijom „Ulepšajmo zajedno okolinu“ volonteri kompanije NIS, imali su priliku da urede prostor Udruženja roditelja i hranitelja dece i odraslih osoba sa invaliditetom „Altruist“ u Žablju i tom prilikom izmame brojne osmehe članova ovog udruženja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zajedničkim snagama, udruženi volonteri NIS-a funkcionisali su kao jedan. Saniranje oštećenog maltera na fasadi i ogradi, farbanje metalne ograde i kapije, kao i bojenje fasade za rezultat je imalo da se deca i mladi osećaju lepše u prostoru u kome borave. Dodatne aktivnosti volontera koje su podrazumevale sređivanje travnatih površina, čišćenje i obeležavanje parkinga ispred prostorija celokupnom prostoru dalo je lepšu sliku i dodatno usrećilo sve one koji ovde provode puno vremena.

Anđelko Tomić, predsednik Udruženja „Altruist“ zahvalio se volonterima NIS-a koji su ulepšali prostor u kome borave korisnici udruženja.

„U dnevnom boravku okupljamo skoro 30-toro dece i mladih sa invaliditetom i bitno nam je kako izgleda prostor u kome provode vreme. Veoma sam zadovoljan akcijom i trudom volontera NIS-a koji su doprineli da mesto na kome se okupljamo dobije lepši i prijatni izgled. Najvažnije je što su naši korisnici proveli dan u druženju sa ljudima koji su im izmamili osmehe na licima“, istakao je Tomić.

Sprovedena akcija NIS-ovih volontera u Žablju samo je jedna u nizu koje su realizovane od osnivanja kluba volontera čija je svrha, pre svega, pružanje pomoći socijalno ugroženim kategorijama, kao i zaštita životne sredine.

Pored akcije u Žablju, volonteri kompanije NIS svojim delovanjem uredili su ruski Nekropolj u Beogradu i oslikali hol Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Akcije su obuhvatile i podelu novogodišnjih paketića deci u kraljevačkoj bolnici, Kliničkom centru u Nišu, SOS selu u Kraljevu i Domu za decu u Sremčici, kao i uređenje Fruške gore i keja na Tamišu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.