Volonteri niških opština pomagali penzionerima u kupovini

Izvor: Megafon.co, 30.Mar.2020, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri niških opština pomagali penzionerima u kupovini

GO Medijana Volonteri GO Medijana, u nedelju, 29.03.2020. godine, u ranim jutarnjim časovima, pomogli su penzionerima – Nišlijama starijim od 65 godina, prilikom kupovine najpotrebnijih životnih namirnica i lekova.
Na teritoriji najveće niške opštine penzioneri su obavljali kupovinu u 11 marketa, u 12 mesara, i u 3 apoteke.
Na terenu je prilikom kupovine bilo nešto više od 80 volontera GO Medijana. A penzionerima je podeljeno 5.000 zaštitnih maski.
Volonteri su ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << prodajnih objekata i apoteka bili pre dolaska penzionera kako bi svi oni koji dolaze blagovremeno dobili zaštitnu opremu. I kako bi se poštovala propisana razdaljina od dva metra među potrošačima.
Takođe, podeljeno je 3.000 flajera sa telefonima Kontakt centra GO Medijana namenjenih za komunikaciju sa starim i iznemoglim licima, licima preko 65 godina, kao i licima koja imaju zdravstvene probleme i kojima je potrebna pomoć. Kako u vidu dostavljanja životnih namirnica i medikamenata, tako i u vidu pružanja saveta lekara.
GO Palilula Na teritoriji GO Palilule, u nedelju, 29. marta, u ranim jutarnjim časovima, penzioneri su obavljali kupovinu u 8 prodavnica, 7 mesara i 3 apoteke. Volonteri opštine Palilula bili su na terenu i sugrađanima, starijim od 65 godina, prilikom kupovine najpotrebnijih životnih namirnica i lekova, podelili su zaštitne maske.
Više od 60 volontera, koji su učestvovali u ovoj aktivnosti, informisali su starije sugrađane o mogućnostima dobijanja informacija u Kontakt centru opštine Palilula. Na telefone: 060/0209410, 018/282380, 018/265868 ili putem elektronske pošte na mejl covid19@palilula.eu. Sve o ponašanju u uslovima vanrednog stanja i merama podrške i pomoći svakom pojedincu koje se sprovode na sprečavanju širenja virusa COVID-19. OSTANITE kod kuće.
Brojeve svih niških opština za pomoć penzionerima i starijim, iznemoglim licima pogledajte OVDE.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.