Vojvođanska banka daje subvencionisane kredite preduzećima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanska banka daje subvencionisane kredite preduzećima

BEOGRAD -

Vojvođanska banka je počela sa odobravanjem kredita sa subvencionisanim kamatama, koje će u ovoj godini moći da koriste preduzetnici, i mala i srednja preduzeća za održavanje likvidnosti i finansiranje obrtnih sredstava.

U okviru Programa Vlade Srbije preduzetnicima i malim preduzećima su na raspolaganju krediti do 30 miliona dinara, dok će srednja preduzeća moći da koriste kredite u iznosu do 200 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Privrednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji budu koristili dinarske kredite plaćaće kamatu najviše do visine referentne kamatne stope Narodne banke Srbije, dok onima koji budu koristili kredite sa valutnom klauzulom, kamatna stopa ne može biti veća od 3,5 posto.

Rok vraćanja kredita je 18 meseci, sa periodom počeka od 5 meseci. U toku perioda počeka, plaća se samo kamata, a ostatak duga se isplaćuje u 13 mesečnih rata. Jednokratna naknada za obradu zahteva iznosi do 0,5 posto.

Pored održavanja likvidnosti i finansiranja obrtnih sredstava, krediti sa subvencionisanom kamatnom stopom se mogu korisiti i za refinansiranje postojećih kredita kod Vojvođanske banke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dinkić: Sa guvernerkom o kursu i kamatama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2013, 13:48

BEOGRAD -..Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da će sa guvernerom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković razgovarati o tome kako da se kurs dinara stavi u funkciju podsticanja izvoza i kako sniziti kamatne stope na kredite...Ministar je naglasio da sa ovako visokim kamatama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.