Vojvodina ulaže 316 miliona dinara u zapošljavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina ulaže 316 miliona dinara u zapošljavanje

NOVI SAD -

Vlada Vojvodine uložiće ove godine 316 miliona dinara u programe zapošljavanja u pokrajini, izjavio je danas vojvođanski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin.

Vasin je na sednici Pokrajinskog saveta za zapošljavanje rekao da će ove godine na nivou Vojvodine biti uloženo oko 500 miliona dinara, od čega će pokrajina izdvojiti 316 miliona, a ostatak će biti udružena sredstva sa budžetom Srbije.

"Od sredstava koje će obezbediti pokrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 126 miliona biće izdvojeno za udruživanje sa lokalnim samoupravama za finansiranje programa pripravništva, javne radove i obuke, dok će ostatak biti usmeren na samozapošljavanje i novozapošljavanje", rekao je Vasin.

ON je najavio je da će tokom januara biti raspisan konkurs sa lokalne samouprave i da će lokalni programi zapošljavanja početi da se realizuju u drugoj polovini februara.

"Nastavićemo sve akcije koje su se pokazale u prethodnih nekoliko godina kao veoma uspešne, a to je subvencionisanje samozapošljavanja i finansiranje kroz subvencije za otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini", rekao je Vasin.

Dodao je da su tu ubrojane i izdvajanja za radna mesta koja otvaraju strani i domaći invetitori, koje Pokrajina sufinansira sa po 130.000 dinara.

Prema Vasinovim rečima, s obzirom da će ove godine biti otvoren Centar za obuku nezaposlenih u Novom Sadu, značajna sredstva biće izdvojena i za obuku nezaposlenih u tom centru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.