Vojvodina do aprila 2014. osniva preduzeće za puteve

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina do aprila 2014. osniva preduzeće za puteve

Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, a od republičkih organa očekuje da obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine iz 2009. godine predviđeno je da su za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organi Pokrajine, ali do danas republički organi nisu obezbedili potrebna finansijska sredstava za te nadležnosti, u skladu sa članom 88 tog zakona.

"Osnivanje preduzeća za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda, pre donošenja odluke o načinu finansiranja ove nadležnosti, bilo bi potpuno neracionalno i samo bi stvaralo nepotrebne troškove", navodi se u saopštenju.

Imajući to u vidu, nisu se stekli uslovi da se sprovede postupak preuzimanja poslova upravljanja i održavanja državnih puteva drugog reda u Vojvodini.

Od republičkih organa se očekuje da izvrše svoju obavezu i u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova pozdravio je odluku Ministarstva saobraćaja Srbije da se zimsko održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini nastavi na način kako je to činjeno prethodnih godina.

Ova odluka je u skladu sa dogovorom postignutim u septembru ove godine na sastanku između predstavnika pokrajinskih i republičkih organa, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.