Vojska ubila egipatskog novinara?

Izvor: B92, 20.Avg.2013, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska ubila egipatskog novinara?

Kairo -- Egipatski novinar, koji radi za državni dnevni list, ubijen je danas na kontrolnom punktu u blizini Kaira.

Kako su saopštili neimenovani bezbednosni zvaničnici, novinara Tamera Abdela Raufa iz lista "Ahram" ubili su vojnici.

Abdel Rauf je putovao sa kolegama, pošto je kasno sinoć intervjuisao novog guvernera provincije Beheira, prenela je agencija AP.

Oni su zaustavljeni na kontrolnom punktu i tražena su im dokumenta i pres kartice. Pošto se novinarska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipa pobunila, vojnici su im rekli da su prekršili policijski čas.

Zvaničnici navode da su Abdel Rauf i njegove kolege ipak nastavili put bez dozvole i da je potom vojnik otvorio vatru u kojoj je novinar nastradao. Njegov kolega je povređen pošto je vozilo udarilo u drvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojska ubila novinara u Kairu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2013

Egipatski novinar, Tamera Abdela Raufa iz lista "Al-Ahram", ubijen je danas na kontrolnom punktu u blizini Kaira. On je putovao sa kolegama, pošto je kasno sinoć intervjuisao novog guvernera provincije Beheira, prenela je agencija AP. Zaustavljeni su na kontrolnom punktu i tražena su im dokumenta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.