Vojska mostom spojila sjenička sela

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska mostom spojila sjenička sela

Vojska Srbije je postavila montažni most na reci Uvac, u Sjenici, koji predstavlja jedinu vezu sa više sela u mesnoj zajednici Lopiže.

Član opštinskog veća Sjenice Zlatko Jusufović je objasnio da je Vojska Srbije Sjenici, praktično, poklonila montažni most koji će tu ostati do polovine sledeće godine.

"Most je Sjeničanima svečano predao na upotrebu brigadni general Vidoje Živković, a prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave i građani. To je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jedan primer da se Vojska Srbija uvek nađe na pravom mestu kada je građanima potrebna pomoć", rekao je Jusufović.

On je podsetio da je šteta od poplava u Sjenici i okolini procenjena na 120 miliona dinara, što je, kako je rekao, veliki iznos za opštinu poput ove i da će im zato biti potrebno prilično vremena za sanaciju najugroženijih domaćinstava i delova infrastrukture.

"Postavljanjem mosta je rešen jedan od bitnih problema za stanovnike Sjenice i sela u mesnoj zajednici Lopiže, ali ostaje problem popravke lokalnih puteva kojih ima preko stotinu, a koji su potpuno razlokani i gotovo neupotrebljivi za saobraćaj", rekao je Jusufović.

Jusufović je zahvalio Vladi Srbije koja im je pomogla sa 10 miliona dinara, gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu koji je uputio pet miliona dinara i Crvenom krstu Srbije koji je, zajedno sa drugim humanitarnim organizacijama, obezbedio pomoć u hrani i higijenskim paketima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.