Vojska je spremna: Kreću na jug da eliminišu komandante?

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 22:09

Vojska je spremna: Kreću na jug da eliminišu komandante?

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je na konferenciji za novinare da će izraelska vojska nastaviti borbu sa Hamasom.

Ono što su mnogi primetili jeste da je ministar govorio i o operacijama na jugu Gaze.

Naime, Galant je rekao da je Izrael trenutno u drugoj fazi kopnene invazije i da trupe deluju na istoku Pojasa Gaze.

"Hamas je teško pogođen. Gube bunkere, tunele i drugu infrastrukturu, a mnogi komandanti su ubijeni. Dolazimo do svih lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojima se Hamas nalazi i udaramo ih", rekao je Galan.

Galant je tom prilikom rekao da se na jugu Gaze kriju i komandanti Hamasa.

"Oni se kriju na jugu pojasa Gaze gde ID tek treba da pošalje svoje kopnene trupe. Uskoro će to osetiti" rekao je on.

Na kraju je govorio o taocima koje drži Hamas.

"Mislim da se Hamas poigrava emocijama porodica kao i izraelske javnosti. Ratni kabinet je odlučan da vrati sve građane kući", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svi moraju umreti"

Izvor: B92, 18.Nov.2023

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da je rat protiv Hamasa obiman i da će se nastaviti sve dok se ne postigne pobeda nad teroristima...On je objasnio da po njegovom mišljenju svi teroristi moraju da poginu..."Rat protiv Hamasa je opsežan rat dok ne dođemo do pobede. Uključuje...

Nastavak na B92...

"NEMA SPORAZUMA O OSLOBAĐANJU TALACA" Izraelski ministar porodicama saopštio loše vesti, pa najavio TRI najvažnija cilja Izraela (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Nov.2023

"Do sada nema sporazuma o oslobađanju talaca. Kada budemo imali nešto novo da vam kažemo, obavestićemo vas", izjavio je večeras izraelski premijer Benjamin Netanjahu na konferenciji za novinare, na kojoj su se obratili i sadašnji ministar odbrane Joav Galant i bivši ministar Beni Ganc.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.