Vojska bombardovala pobunjeno selo u Mjanmaru, očevici tvrde da ima više od 50 mrtvih

Izvor: Beta, 11.Apr.2023, 17:10

Vojska bombardovala pobunjeno selo u Mjanmaru, očevici tvrde da ima više od 50 mrtvih

 Najmanje 53 osobe su poginule u bombardovanju koje je izvela vojska u Mjanmaru, tvrde očevici.Oni su za BBC rekli da je među poginulima najmanje 15 žena i dece.O ovom bombardovanju još uvek nema zvaničnih izveštaja.Selo koje je bilo meta nalazi se u severozapadnom regionu Sagaing, a protivilo se vojnoj hunti koja sada vlada zemljom.Hunta je vojnim pučem u februaru 2021. godine došla na vlast i od tada traje gradjanski rat, a protivnike sve češće napadaju iz vazduha.Zajednice u Sagaingu okoreli su protivnici hunte i imaju svoje milicije, a školama i bolnicama u provinciji sami upravljaju.Građani su objavili video snimke na kojima se vide razrušeni objekti i mrtva tela uz poziv da se jave svi preživeli kojima je potrebna pomoć.Dodali su da je teško prebrojati tačno koliko je ljudi stradalo jer su mnoga tela raskomadana.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

„Deca su umirala, žene vrištale, tlo je bilo puno tela“ .. : Posledice napada vojne hunte u Mjanmaru kada je ubijeno 100 ljudi

Izvor: Danas, 12.Apr.2023, 13:38

Dan nakon jednog od najsmrtonosnijih napada od kako je vojna hunta preuzela vlast u Mjanmaru pre dve godine rođaci stradalih još skupljaju delove ugljenisanih tela svojih bližnjih stradalih u bombardovanju grada Kanbala u centralnom regionu Sagaing, piše CNN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.