Vojska Srbije izvela najveću vežbu u noćnim uslovima FOTO

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 07:37

Vojska Srbije izvela najveću vežbu u noćnim uslovima FOTO

Ministarstvo odbrane obavilo da je Vojska Srbije izvela najveću vežbu u noćnim uslovima.

Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske uz podršku jedinica RV i PVO sinoć je na "Pasuljanskim livadama" uspešno realizovalo, do sada najveću vežbu Vojske Srbije u noćnim uslovima, na kojoj su izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optoelektronskih sredstava koja su od nedavno usvojena u naoružanje naše Vojske.

Vežba je realizvana u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 20212, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović odao je priznanje Kopnenoj Vojsci i Ratnom Vazduhoplovstvu na realizaciji sadržajne i po mnogim aspektima bezbednosno rizične vežbe i poručio građanima Srbije da je Vojska u stanju da izvrši sve svoje borbene zadatke uključujući i one koji se izvode noću u složenim metereološkim uslovima.

"Vojska Srbije u poslednjih sedam dana u visokom intenzitetu izvodi svoje vežbovne aktivnosti u vazdušnom prostoru, na vodi, odnosno plovnim unutrašnjim putevima, i na kopnu. Večeras smo prisustvovali realizaciji odbrambene operacije u noćnim uslovima, vežbi koja je veoma zahtevna i kompleksna sa visokim elementima kada govorimo o učinku vatre po cilju", izjavio je general Mojsilović.

On je izrazio zadovoljstvo ne samo ostvarenim vatrenim dejstvom, nego i ukupnim taktičkim i borbenim radnjama.

"Kopnena vojska ovim dokazuje da i u noćnim uslovima može da izvodi svoja borbena dejstva ne samo u odbrambenim operacijama, nego i u napadnim operacijama i to je nešto što učvršćuje poverenje u borbenu tehniku sa kojom raspolaže KoV i RV i PVO i stvara poverenje u sve zadatke koje realizuje Vojska Srbije", ocenio je načelnik Generalštaba.

On je podsetio da su vežbovne aktivnosti započele pre sedam, dana proverom borbene gotovosti celokupne Vojske Srbije.

"Ispred nas je još deo aktivnosti na Bazi 'Jug' i najsadržajniji i najdinamičniji deo združeno-tektičke vežbe 'Munjeviti udar' 27. juna na Privremenom poligonu 'Pešter'", naglasio je general Mojsilović.

Vežbi su, pored generala Mojsilovića prisutvovali i državni sekretar Branko Živanović, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković. Komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Slađan Stramenković rukovodio je vežbom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojska Srbije uspešno izvela najveću vežbu u noćnim uslovima

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2021

Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske (KoV), uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO), u utorak uveče je na "Pasuljanskim livadama" uspešno realizovalo, do sada najveću vežbu Vojske Srbije (VS) u noćnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.