Vojska SAD ubila komandanta iračke milicije Al-Nudžaba

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 16:48

Vojska SAD ubila komandanta iračke milicije Al-Nudžaba

Vojska SAD ubila je danas u Bagdadu vođu iračke milicije, koju okrivljuje za napade na američke snage u Iraku, kao i još jednu osobu.

Ovo je rekao neimenovani američki zvaničnik za Rojters.

Isti zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je u tom napadu pogođeno vozilo, ali nije naveo ime ubijenog komandanta iračke milicije.

Prethodno su policijski i bezbednosni izvori Rojtersa naveli da su najmanje tri borca iračke milicije Al-Nudžaba, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju podržava Iran, poginula, a šest je ranjeno u napadu dronom na štab te milicije u istočnom Bagdadu.

Policijski izvori i očevici naveli su da su ispaljene najmanje dve rakete koje su pogodile zgradu koju koristi iračka milicija Al-Nudžaba. Portparol milicije rekao je da su njena tri pripadnika ubijena, uključujući lokalnog komandanta.

Portparol je optužio SAD da su izvršile napad.

SAD su prošloga meseca izvršile napade u Iraku kao znak odmazde zbog napada militanata iranskih saveznika dronovima na baze američkih i međunarodnih snaga, u kojima je jedan američki vojnik teško povređen, a dvoje lakše.

Vojska SAD bila je meta napada raketama i dronovima najmanje 100 puta u Iraku i Siriji od početka rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.