Vojska Gvineje raspustila vladu

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 14:18

Vojska Gvineje raspustila vladu

Vojni lideri u Gvineji raspustili vladu bez objašnjenja, rekavši da će imenovati novu, rekao je generalni sekretar predsednika Amara Kamara.

On je u sinoćnom video obraćanju dodao da će se svakodnevni poslovi nastaviti kao i obično sa zamenicima generalnog sekretara na čelu do formiranja nove vlade.

Ibrahima Sori Bangura, načelnik generalštaba oružanih snaga Gvineje, rekao je u ponedeljak da članovi raspuštene vlade moraju da vrate svoja vozila i pasoše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je pre moguće.

Njihovi telohranitelji su takođe morali da prekinu službu, a bankovni računi ministara su zamrznuti, dodao je Bangura.

Ovu zapadnoafričku naciju predvodi vojni režim otkako je u državnom udaru 2021. zbačen predsednik Alfa Konde, prenosi AP.

Zapadnoafrički regionalni blok poznat kao ECOWAS zalagao se za brzu tranziciju nazad na civilnu vlast i izbori su zakazani za 2025. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.