Izvor: Blic, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik Glavonjić: Ranili me zbog brusilice

Vojnik Glavonjić: Ranili me zbog brusilice

BEOGRAD - Boli me leva noga jer je 'šuplja' nakon što me je u nju provalnik pogodio tri puta. Ali, osećam se dobro i lekari prognoziraju da ću za desetak dana, najkasnije dve nedelje, izaći iz bolnice - kaže za 'Blic' Milan Glavonjić (23), vojnik po ugovoru, koji je u ponedeljak oko 23 sata ranjen u čačanskoj kasarni 'Tanasko Rajić', kada je pokušao da osujeti lopove koji su nameravali da opljačkaju magacin i kamione.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Glavonjić je smešten na Odeljenju traumatologije VMA i juče je, dan i po nakon ranjavanja, o nemilom događaju razgovarao i s policajcima iz Čačka. On, inače, već osam meseci radi kao vojnik po ugovoru i do ponedeljka uveče nije bilo nikakvih problema na poslu.

- Te večeri sve je bilo normalno, nije bilo nikakvih znakova koji bi ukazivali da se sprema neka nesreća. Kao dežurni u preradnoj radionici, nadgledao sam i kontrolisao da se nešto ne dogodi, da neko nepozvan ne pokuša da uđe. Nakon obilaska seo sam u dežuranu i ostavio otvorena vrata, da nadgledam. Oko 22.15 sati čuo sam neki udarac, kao kad metal udari u beton - priča Glavonjić, dodajući da sada zna da je tada lupio pajser provalnika, koji je policija našla.

Čim je čuo udarac, Milan je izašao i krenuo ka mestu s kojeg je, kako je pretpostavio, 'došao zvuk'.

- Na samo 20 metara bio je parkiran vojni kamion radilica, kojem su bila otvorena vrata. Prilazeći vozilu ugledao sam dvojicu muškaraca, od kojih je jedan krenuo ka meni. Dok mi je prilazio, njegov ortak se sklonio iza kamiona i samo rekao: 'Nemoj'. Pretpostavljam da je znao šta će uslediti - nastavlja s pričom ranjeni mladić.

Kada mu je provalnik prišao, Milan je uspeo da ga rukama uhvati za zglobove i počelo je guranje. U tom trenutku, Milan nije video da je lopov naoružan pištoljem.

- Čuo sam hitac i tek tada sam postao svestan da je naoražan. Mislio sam da možda ima nož, pa sam ga zbog toga uhvatio za zglobove da bih ga osujetio. Onda su odjeknula još dva pucnja. Nisam bio ni svestan da sam ranjen jer tek posle trećeg pucnja osetio sam da noga počinje da mi trne - kaže Milan.

Iako ranjen, mladić je smogao snage i uspeo da obema rukama uhvati provalnika za desnu ruku u kojoj je držao pištolj. Podigao mu je ruku s oružjem, a lopov je ispalio još četiri metka, na sreću u vazduh. Onda je odgurnuo Milana i pobegao sa ortakom.

- Pokušao sam da potrčim, ali nisam mogao jer sam se samo oslanjao na desnu nogu. Ni sam ne znam kako, držeći se za nogu koja mi je pogođena, dogegao sam se nekih stotinak metara do najbližeg objekta u kojem je bio kolega. Čim me je ugledao, pozvao je Hitnu pomoć i prevezli su me u čačansku bolnicu - navodi ranjeni vojnik.

Milan se nada da će policija ubrzo uhapsiti lopove, od kojih mu je jedan naneo tri prostrelne rane. Ispričao je policiji ono što zna, ali, kako kaže, provalnike nije video jer je bio mrak.

- Ono što sam mogao da 'osetim' u borbi je da me je napao muškarac u punoj, sirovoj snazi, star 35-40 godina. Ali, na nesreću, nisam mu video lice. Ipak, nadam se da će ih uhvatiti. I njih i one koji su pre mesec dana obili preradnu radionicu i ukrali nekoliko brusilica i nareznice - kaže ranjeni mladić. A. Ž. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.