Vojnici van dužnosti, naoružani civil... Objavljeno kako su ubijeni napadači u Jerusalimu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 00:58

Vojnici van dužnosti, naoružani civil... Objavljeno kako su ubijeni napadači u Jerusalimu

Dva napadača iz Hamasa, koji su prethodno danas ubili tri osobe na autobuskoj stanici u Jerusalimu, usmrtrili su vojnici i naoružani civil.

Vojnici koji su ubili napadače nisu bili na dužnosti

Navodi se i da u pomenutoj pucnjavi tokom jutarnjeg špica ranjeno najmanje osam ljudi, preneo je Rojters.

"Teroristi su automobilom stigli na lice mesta ujutro, naoružani puškom M-16 i pištoljem i počeli da pucaju na civile, pre nego što su ubijeni na licu mesta", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila je policija.

Izraelski mediji identifikovali su ubijene žrtve kao žene od 20 i 60 godina, kao i rabina od 74 godina.

Izraelska bezbednosna agencija Šin Bet identifikovala je napadače kao Palestince iz istočnog Jerusalima - braću od 30 i 38 godina, koja su bila povezana sa Hamasom. Obojica su ranije bili u zatvoru u Izraelu.

Islamistička grupa Hamas saopštila je danas da su njihovi pripadnici izveli napad u Jerusalimu u kojem su poginule tri osobe, a šest ranjeno, što su potvrdili i izraelski mediji.

Hamas je naveo da je "operacija usledila kao prirodan odgovor na zločine bez presedana tokom okupacije", navodeći vojnu kampanju Izraela u Pojasu Gaze i tretman palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.