Vojnici generacije jun 2022. položili zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2022, 15:54

Vojnici generacije jun 2022. položili zakletvu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u kasarni Vojvoda Živojin Mišić u Valjevu polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije jun 2022. i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je istakao da je mladim vojnicima zajednička smelost da pokažu koliko iskreno vole svoju zemlju i da je istorija našeg naroda istorija i naše vojske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Takođe i da je izuzetno ponosan što i danas za pripadnike naše vojske svuda po svetu imaju samo reči hvale.

" Danas u Valjevu želim da kažem koliko sam ponosan i na sve vas koji ste došli da dobrovoljno služite vojni rok i vas koji ste se odlučili da iz građanstva, nakon ovog kursa, postanete podoficiri Ratnog vazduhoplovstva", rekao je ministar Stefanović.

Dodao je da njihovo opredeljenje da dođu u vojsku zaslužuje poštovanje cele zemlje i zahvalio starešinama i drugim ljudima koji su učestvovali u stvaranju optimalnih uslova za obuku.

Naglasio je da je Srbija vojno neutralna zemlja koja koja neće da vodi tuđe ratove, koja čuva svoje i želi da jedine borbe koje vodi, budu one za jaču ekonomiju, veće plate i penzije, nove fabrike i nova radna mesta.

" I zato hoćemo da smo jedna od najopremljenijih vojski za zemlju naše veličine, da bismo mogli da budemo svoj na svome i donosimo odluke isključivo u interesu našeg naroda", rekao je ministar Stefanović i dodao da je Vojska Srbije garant mira i stabilnosti naše zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Promovisani najmlađi podoficiri RV i PVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2022, 11:31

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici danas je održana svečana promocija polaznika 2. klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO) kojoj je prisustvovao ministar odbrane Nebojša Stefanović...Od primljenih 80 polaznika Kursa, u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.