Izvor: Beta, 09.Nov.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni sindikat traži smenjivanje ministra odbrane Srbije zbog nezakonitosti u Ministarstvu

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas smenjivanje ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog - kako navodi - "nezakonitosti u radu" Ministarstva.Sindikat je najavio da će narednih dana podneti izveštaj Evropskoj komisiji o "oblicima torture, kršenja medjunarodnog prava i osnovnih ljudskih, gradjanskih i radničkih prava i sloboda, od strane članova Vlade Srbije".Navodeći da je jutros "u nezakonitom disciplinskom postupku" saslušan generalni sekretar tog sindikata zbog izjave date jednom dnevnom listu, Vojni sindikat je u saopštenju ocenio da se "Ustav i svi zakoni Srbije, koji propisuju rad i delovanje sindikata, a naročito medjunarodne konvencije i Revidirana evropska socijalna povelja, svesno gaze od strane ministra odbrane i njegovog sekretara, sa namerom da se jedini reprezentativni sindikat u Vojsci Srbije ugasi"."U ovom trenutku od Vlade Srbije i premijerke Brnabić zahtevamo odgovor da li je najgrublje kršenje medjunarodnog prava i zakona, na način svojstven vremenu fašizma, politika Vlade Srbije? Da li će ministar odbrane biti pozvan na odgovornost zbog nezakonitosti u ministarstvu na čijem je čelu", upitali su iz sindikata.Uz zahtev za prijem kod premijerke Ane Brnabić, Vojni sindikat je najavio da će u zaštiti sindikalnih prava koristiti "sva raspoloživa sredstva, uključujući sudsku i krivičnopravnu zaštitu".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni sindikat: Da li će Vulin biti pozvan na odgovornost

Izvor: Danas, 09.Nov.2018

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je, pored brojnih dosadašnjih, danas doživeo novi pritisak jer je u Somboru, zbog izjave date dnevnom listu Kurir u julu, u nezakonitom disciplinskom postupku saslušan generalni sekretar sindikata Predrag Jevtić. Članak Vojni sindikat: Da li će Vulin biti pozvan...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.