Vojni brod SAD udario u morsko dno

Izvor: B92, 19.Feb.2014, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni brod SAD udario u morsko dno

Vašington -- Jedan od dva američka vojna broda poslata u Crno more uoči Olimpijskih igara u Sočiju, nalazi se u turskoj luci pošto je prošle nedelje udario u morsko dno.

Fregata "Tejlor" se nalazi na pregledu pošto je udarila u dno 12. februara dok se pripremala za vezivanje u luci Samasun u Turskoj na oko 370 kilometara jugozapadno od Sočija.

Turski zvaničnik je rekao da će biti popravljena za dan-dva.

Portparol američke mornarice u Evrope rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i pored nezgode s fregatom "Tejlor" mogu reagovati ako Rusija zatraži pomoć u slučaju neke krize.

Vojni brodovi "Tejor" i "Maunt Vitni" psolati su u Crno More pošto su uoči Igara u Sočiju povećane bezbednosne pretnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASUKAN: Ratni brod SAD udario u dno u Crnom moru

Izvor: Kurir, 19.Feb.2014

Vojni brodovi "Tejor" i "Maunt Vitni" poslati su u Crno more pošto su uoči Igara u Sočiju povećane bezbednosne pretnje..VAŠINGTON - Jedan od dva američka vojna broda poslata u Crno more uoči Olimpijskih igara u Sočiju, nalazi se u jednoj turskoj luci pošto je prošle nedelje udario u morsko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.