Vojne vežbe nas vode u nuklearni rat

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vojne vežbe nas vode u nuklearni rat"

Severna Koreja je upozorila da vežbe vojski SAD i Južne Koreje vode Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju ka "nuklearnoj katastrofi".

Pjongjang je optužio administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da vodi "ekstremnu" antisevernokorejsku politiku.

Ambasador Severne Koreje u UN Dža Song Nam je u pismu Savetu bezbednosti UN izneo tvrdnju da su vežbe koje su počele 1. marta "najneprikriveniji nuklearni ratni manevri" koji bi mogli da pokrenu "pravi rat", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi AP.

"Posledica toga je da se situacija na Korejskom poluostrvu ponovo polako približava rubu nuklearnog rata", naveo je Dža.

Severnokorejski ambasador u UN još jednom zahteva da Savet bezbednosti raspravlja o američko-južnokorejskim vežbama.

On je kazao da, ukoliko Savet bezbednosti ignoriše ovaj zahtev, to će po njemu pokazati da je najmoćnije telo UN samo "političko oruđe" SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojne vežbe vode ka nuklearnoj katastrofi

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2017

Severna Koreja je upozorila da vežbe vojski SAD i Južne Koreje vode Korejsko poluostrvo i severoistočnu Aziju ka "nuklearnoj katastrofi"...Pjongjang je optužio administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da vodi "ekstremnu" antisevernokorejsku politiku...Ambasador Severne Koreje u UN Dža...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.