Vojne baze u SAD dobile zeleno svetlo: Obarajte dronove

Izvor: B92, 07.Avg.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojne baze u SAD dobile "zeleno svetlo": Obarajte dronove

Vašington -- Više od 130 vojnih objekata u SAD dobilo je "zeleno svetlo" Pentagona da ubuduće mogu da obori svaki privatni ili komercijalni dron koji smatraju pretnjom.

Portparol Pentagona kapetan mornarice Džef Dejvis rekao je da je više vojnih rodova dobilo nove smernice u petak i da će to biti prosleđeno bazama.

"Zadržavamo pravo na samoodbranu i kada je reč o dronovima koji operišu iznad vojnih objekata, ove nove smernice nam daju mogućnost da preduzmemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akciju da zaustavimo te pretnje", rekao je Dejvis.

To, kako je objasnio, podrazumeva onesposobljavanje, uništavanje, praćenje, prenosi AFP.

Povećani broj komercijalnih i privatnih dronova u SAD povećalo je strahovanje američke vojske kada je reč o bezbednosti i sigurnosti njenih objekata, vazdušnog prostora i ljudi.

Sve aktivnosti vezano za dronove u SAD moraju da budu u skladu sa propisima federalne vazduhoplovne agencije, a lokacije od velikog značaja, kao što su Pentagon i Vašington, već su proglašene "zonama bez dronova".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.