Vojna saradnja Srbije i Holandije

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna saradnja Srbije i Holandije

U Beogradu potpisan plan bilateralne vojne saradnje za 2013. godinu između Srbije i Holandije. Uprkos ozbiljnim budžetskim restrikcijama, Holandija ima nameru da i dalje radi na aktivnom unapređenju saradnje sa Srbijom, zaključeno na sastanku.

Plan bilateralne vojne saradnje Srbije i Holandije za 2013. godinu potpisan je u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstava odbrane Srbije.

Bilateralna saradnja u oblasti odbrane se odvija kroz podršku razvoju podoficirskog kora, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvoj kapaciteta civilno-vojnih odnosa, primenu humanitarnog prava u oružanim sukobima i razmenu iskustava po pitanju rodne ravnopravnosti.

Taj dokument su potpisali načelnik Uprave Ministarstva odbrane za međunarodnu vojnu saradnju brigadni general Ljubomir Nikolić i izaslanik odbrane Holandije potpukovnik Robert Verbruh.

Nikolić je ocenio da je saradnja u oblasti odbrane sa Holandijom na zadovoljavajućem nivou "i da postoji dobar procenat realizacije planiranih aktivnosti".

On je zahvalio predstavniku Holandije na pomoći u organizaciji kurseva prava u oružanim sukobima i civilno-vojnih odnosa, "kao i na daljoj podršci u razvoju projekta "Podoficir". 

Verbruh je ocenio da je saradnja u oblasti odbrane dobra i napomenuo "da Holandija ima nameru da i dalje radi na aktivnom unapređenju saradnje sa Srbijom uprkos ozbiljnim budžetskim restrikcijama", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Plan vojne saradnje Srbije i Holandije

Izvor: RTS, 12.Apr.2013

U Beogradu potpisan plan bilateralne vojne saradnje za 2013. godinu između Srbije i Holandije. Uprkos ozbiljnim budžetskim restrikcijama, Holandija ima nameru da i dalje radi na aktivnom unapređenju saradnje sa Srbijom, zaključeno na sastanku...Plan bilateralne vojne saradnje Srbije i Holandije za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.