Vojna hunta u Mjanmaru ima plan za uhapšenu premijerku Su Ći

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 20:22

Vojna hunta u Mjanmaru ima plan za uhapšenu premijerku Su Ći

Vojna hunta koja vlada u Mjanmaru planira da premesti u kućni pritvor svrgnutu premijerku Aung San Su Ći koja se trenutno nalazi u zatvoru u Najpijou.

Jedan zvaničnik službi bezbednosti rekao je danas za AP da je ovaj potez vojnih vlasti planiran u okviru pomilovanja zatvorenika tokom velike verske, budističke ceremonije koja će biti održana sledeće nedelje.

Zvaničnik u Najpitavu, koji je upoznat sa situacijom svrgnute premijerke Su Ći, rekao je da će vojna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hunta narednog utorka objaviti da se Su Ći premešta u kućni pritvor, na dan osvećenja nove džinovske statue Bude.

Nije bilo zvanične potvrde ovih planova, iako su novinari koji rade za medijske kuće naklonjene vojnoj hunti potvrdili da su i sami čuli ovu informaciju.

Su Ći, koja je uhapšena 1. februara 2021. godine kada je vojska pučem preuzela vlast od regularno izabrane vlade, osuđena je na ukupno 33 godine zatvora na osnovu niza optužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.