Vojna bolnica u Nišu otvorena za civile

Izvor: Kurir, 17.Feb.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna bolnica u Nišu otvorena za civile

Vojna bolnica je za hospitalno lečenje civila predvidela 100 postelja, a pacijenti će moći da računaju na preglede multislajsnim skenerom, ultrazvučne preglede i laboratoriju

NIŠ - Upravnik Vojne bolnice u Nišu pukovnik Radiša Vitas rekao je da je ta bolnica sekundarnog zdravstva otvorena za lečenje civila i da je za to potreban uput izabranog lekara ili overeni uput njihove filijale zdravstvenog osiguranja.

"Posle potpisivanja ugovora s Republičkim fondom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zdravstvenog osiguranja stekli su se uslovi za lečenje civila u niškoj Vojnoj bolnici, kako stacionarnog, tako i u pogledu dijagnostike", kazao je Vitas.

Prema njegovim rečima, za dolazak u Vojnu bolnicu pacijent treba da se sa takvom željom obrati svom izabranom lekaru i dobije uput ukoliko je sa područja niške filijale. Ukoliko je reč o filijali van Nišavskog upravnog okruga, uput treba da bude overen u tamošnjoj filijali, napomenuo je Vitas.

Vojna bolnica je za hospitalno lečenje civila predvidela 100 postelja od ukupno 250 sa koliko raspolaže, a od dijagnostike pacijenti će moći da računaju na preglede multislajsnim skenerom, na ultrazvučne preglede i laboratoriju.

"Otvaranjem Vojne bolnice za civile u velikoj meri će biti rasterećen niški Klinički centar", ocenio je Vitas.

U Vojnoj bolnici, prema njegovim rečima, radi 113 lekara specijalista, 10 subspecijalista, tri doktora nauka i pet lekara opšte prakse, što je snažan kadrovski potencijal.

Vojna bolnica osnovana je 22. januara 1878. godine, odmah po oslobođenju od Turaka, na predlog načelnika srpskog saniteta i kasnije prvog upravnika te ustanove dr Vladana Đorđevića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.