Vojislav Škrbić pre ubistva: Kad vide moju staru sliku, svi bi voleli da je čitulja

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Škrbić pre ubistva: Kad vide moju staru sliku, svi bi voleli da je čitulja

Novosadska policija traga za dvojicom muškaraca zbog ubistva Vojislava Škrbića, novosadskog narko-dilera koji je u četvrtak veče ubijen u lokalu „Gondola“ u centru Novog Sada.
Već nekoliko sati nakon ubistva Škrbića, koji je nedavno izašao sa robije zbog naručivanja ubistva konkurenta Branislava Jelačića, ubijenog 2004. godine, gradom su počele da kruže priče da je posredi novi narko-obračun.
- Od kako je izašao iz zatvora, Škrbić je pokušao ponovo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uspostavi prevlast na vojvođanskom narko-tržištu. Moguće je da je motiv upravo borba za prevlast - kaže izvor „Blica“ iz istrage.

 
Ovo potkrepljuje i način na koji je Škrbić ubijen.  Prema prvim informacijama, u „Gondolu“ su oko 21 sat ušetala dva muškarca. U jednom momentu su prišli stolu za kojim je Škrbić sedeo sa svojim prijateljem Todorom Tucakovim, koji je takođe ranjen u pucnjavi.
Dok ga je jedan, kog je poznavao, pričao s njim, drugi je iskoristio momenat i pucao Škrbiću u leđa. Gosti su polegali, a napadač i saučesnik su pobegli.
Kao jedan od potencijalnih osumnjičenih pominje se izvesni Miloš B. (43) iz Stepanovićeva, dok je njegov saučesnik navodno mladić star 25 godina, koji je verovatno poslužio da Škrbiću odvuče pažnju. Miloš B. je takođe odranije poznat novosadskoj policiji.

 
On je svojevremeno i robijao zbog pokušaja ubistva Aleksandra G., u kog je 2008. godine pucao iz kola u blizini Novosadskog sajma. Mada su se napadač i žrtva tada izmirili na suđenju, Miloš B. je osuđen na dve i po godine zatvora.
Kao drugi potencijalni motiv za ubistvo Škrbića pominju se i neraščišćeni računi, odnosno dug od nekoliko desetina hiljada evra koje je Škrbić pokušao da naplati. U policiji ne isključuju mogućnost da se Škrbić bavio i reketiranjem i ucenom.
Uprkos tome što se znalo čime se Škrbić bavio, meštani sela Kać u kom je živeo juče su imali samo reči hvale za ovog narko-dilera.
Vojislav Škrbić biće sahranjen u nedelju u u Kaću.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SAZNAJEMO Policija traga za dvojicom osumnjičenih za ubistvo Škrbića, pronađen BMW kojim su pobegli

Izvor: Blic, 24.Maj.2014

Zbog ubistva novosadskog narko bosa Vojislava Škrbića, koji je u četvrtak uveče ubijen u lokalu u centru Novog Sada, policija traga za Dušanom B. (25) iz Bačkog Dobrog Polja, saznaje "Blic". ..Pored njega, traga se i za njegovim saučesnikom Milošem B. (43) iz Stepanovićeva, koji je te večeri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.