Vojin Rakić postao savetnik Zorana Lutovca

Izvor: B92, 28.Avg.2020, 15:12

Vojin Rakić postao savetnik Zorana Lutovca

Kao novi savetnik predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca danas predstavljen Vojin Rakić.

Vojin Rakić, koji se proteklih mesec dana oglašavao u javnosti kao šef katedre za bioetiku Uneska kritikujući s te pozicije Srbiju kao jednu od četiri zemlje u kojoj su zloupotrebljene restriktivne mere, zbog čega je dobio upozorenje Uneska da ne koristi ime, akronim i logotip ove organizacije i lažno navodi javnost da veruje da je deo Uneska, danas je predstavljen kao savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika DS Zorana Lutovca.

U pismu koje je Rakiću uputio Unesko, a B92.net ga je preneo juče navodi se: "Predstavljate se kao šef UNESCO-ve Katedre za bioetiku za Evropu, što lažno navodi javnost da veruje da upravljate organizacijom koja je zvanič i deo UNESCO-a. Osim toga, izdavali ste saopštenja i davali izjave u vezi sa nacionalnim politikama u Srbiji, koristeci logotip UNESCO, što je u suprotnosti sa politikama ove organizacije".

Na pitanje novinara na današnoj konferenciji za štampu DS, da li se ispravno predstavlja, Rakić je odgovorio potvrdno i rekao da ne zna da li je pismo koje se pominje autentično.

"Videćemo šta će pokazati istraživanje, ali će ga biti. Videćemo da li je u pitanju ujdurma ili su to plasirali oni što su se našli prozvanim...", sugeriše Rakić i tvrdi

da on ima dokumenta da se protiv njega ne vodi nikakav postupak i da ga svetska, kako kaže, Uneskova katedra za bioetiku u Haifi u potpunosti podržava.

Katedra za bioetiku postoji na Haifa univerzitetu u Izraelu, a iz Uneska je i ranije poručeno da ta katedra nije ni u kakvoj vezi s ovom međunarodnom organizacijom UN.

Na konferenciji za medije DS je podelio Rakićevu biografiju u kojoj stoji da je on redovni profesor i naučni savetnik, da je direktor Centra za bioetičke studije i šef Uneskove katedre za bioetčku edukaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.