Izvor: RTS, 01.Mar.2022, 16:55

Voja Raonić - najbolji glumac 18. Amaterskih glumačkih svečanosti u Požarevcu

Dodelom glavne nagrade, replike šešira Milivoja Živanovića, najboljem glumcu, sinoć je u Požarevcu završen osamnaesti pozorišni festival "Milivojev štap i šešir".
Najbolji glumac osamnaestih Susreta varoških pozorišta "Milivojev štap i šešir" je Voja Raonić. Njemu je za ulogu Jovana u predstavi "Bajka o pozorištu" teatra "Raša Plaović" sa Uba, uz već dobijeni štap, pripala i replika šešira Milivoja Živanovića.

"Izuzetna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nam je čast da se pojavimo na ovom festivalu, jer on se profilisao kao jedan od najznačajnijih, jer je festival glumca. Znači, dodeljuje se samo jedna nagrada za najbolju ulogu, nema za sporednu, za predstavu, za režiju, nego je ovo baš festival glumca, i onda je samim tim i težina nagrade veća", kaže Voja Raonić, najbolji glumac festivala "Milivojev štap i šešir".
U Konkurenciji za glavnu nagradu bilo je petoro glumaca amaterskih pozorišta iz Smederevske Palanke, Rače, Požarevca, Uba i Petrovca na Mlavi. Svi oni već su za svoje kreacije bili nagrađeni replikom Milivojevog štapa.
"Svaka nagrada glumcu znači, glumcu amateru, jer mu je to podstrek da radi više, da radi bolje i ubuduće. Ja sam zaista počastvovan. Ova replika štapa je nešto izuzetno i biće mi zaista, zaista draga uspomena", kaže Jovan Ivković, glumac iz Petrovca na Mlavi.
Susreti varoških pozorišta ove godine postali su punoletni. Za skoro dve decenije postojanja, ovaj festival, posvećen glumcima amaterima, postao je jedan od najprestižnijih u Srbiji.
"S obzirom na svu situaciju i prethodne dve godine kako je bilo, prezadovoljni smo i realizacijom i organizacijom festivala", navodi Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac.
"Milivojev štap i šešir" zatvorila je revijalna predstava "Ne očajavajte nikad" pozorišta "Dragoljub Milosavljević Gula" iz Petrovca na Mlavi. Petrovčani su na ovogodišnjem festivalu nastupili dva puta, jer su u zvaničnoj selekciji imali i predstavu "Pozovi me radi preljube".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.