Vodovod nabavio nova vozila za otpušavanje i čišćenje slivnika

Izvor: Blic, 27.Feb.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vodovod" nabavio nova vozila za otpušavanje i čišćenje slivnika

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" unapredilo je svoje usluge nabavkom četiri specijalna kombinovana vozila za otpušavanje i čišćenje slivnika, kanalizacionih otvora i kolektora.

Nova vozila birana su u skladu sa karakteristikama i potrebama beogradskih ulica, kažu u "Vodovodu".

U okviru svojih redovnih aktivnosti, oko 40 ekipa Beogradske kanalizacije svakodnevno radi na čišćenju uličnih slivnika i cevne mreže. Na godišnjem nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvrši se oko 100.000 čišćenja, što znači da se u proseku svaki slivnik očisti tri puta godišnje.

Nova vozila omogućiće povećan broj čišćenja slivnika i kolektora, a to znači i manjeg zadržavanja vode na ulicama nakon padavina i topljenja snega.

Nova vozila su u potpunosti prilagođena ekološkim propisima Evropske unije za rad u gradu i imaju ugrađenu daljinsku radio kontrolu, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova vozila za otpušavanje slivnika

Izvor: Kurir, 27.Feb.2013

Vozila će omogućiti povećan broj čišćenja slivnika i kolektora, što znači da će se voda kraće zadržavati na ulicama nakon padavina i topljenja snega, istakla Zdenka Anđelković iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija"..BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija"...

Nastavak na Kurir...

Nova vozila za efikasnije čišćenje slivnika

Izvor: Studio B, 27.Feb.2013

Sećate li se velikih poplava kod nadvožnjaka u Radničkoj ili kod Ikarbusa? Njih su izazivali jaki pljuskovi i velike količine vode koje kanalizacija nije mogla da primi, ali i zapušenja slivnika.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.