Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođe Islamske države poručili: Ramazan najbolji mjesec za ubijanje

BAGDAD - Vođe Islamske države smatraju da je ramazan, mjesec posta, najbolje vrijeme za ubijanje"nevjernika i protivnika, te taj period označavaju kao mjesec osvajanja.

Za vrijeme ovogodišnjeg ramazana islamisti su ubili najmanje 300 ljudi, od Orlanda, preko Dake do Istanbula.

Radikalni islamisti ramazan vide kao mjesec skupljanja plijena. Vjeruju da je to najbolji trenutak da pojačaju svoj rat i izvode više napada, nego što je uobičajeno.

"Pripremite >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se, budite spremni da stvorite mjesec propasti i bijede za nevjernike širom svijeta", poručuje portparol "Islamske države" Abu Muhamed al Adnani.

Vjerovanje da je ramazan mjesec ratovanja dio je islamske istorije.

Prorok Muhamed je svoj prvi džihad, poznat pod nazivom Bitka od Badra, poveo tokom ramazana 624. godine.

Osam godina kasnije pokorio je Meku tokom ramazana.

Sve to pojačava radikalno vjerovanje da je džihad sam po sebi mnogo više od vojne akcije.

Na njega se gleda kao na čin bogosluženja srodan ritualnim radnjama.

Abdulah Azam, koga često pominju kao oca modernog džihada, smatra da je zapostavljanje džihada jednako napuštanju posta i molitve.

"Džihad je najviša forma bogosluženja i putem njega muslimani mogu dostići najvišu vrstu raja", tvrdi Azam.

Više od 160 ljudi ubijeno je u nedjeljnom terorističkom napadu u Bagdadu. Riječ je o jednom od osam različitih napada u posljednje vrijeme za koje se vjeruje da ih je izvela teroristička "Islamska država". /kraj/nt

(BBC)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Ramazan je najbolji mesec za ubijanje nevernika"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jul.2016

Vođe Islamske države smatraju da je ramazan, mesec posta, najbolje vreme za ubijanje "nevernika" i protivnika, i taj period označavaju kao "mesec osvajanja", prenose svetske agencije...Za vreme ovogodišnjeg ramazana, džihadisti su ubili najmanje 300 ljudi, od Orlanda, preko Dake do Istanbula, navodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.