Vođa vehabija u BiH dobio zatvorske pogodnosti, koja od tri njegove žene ga može posetiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa vehabija u BiH dobio zatvorske pogodnosti, koja od tri njegove žene ga može posetiti

Bilal Bosnić, vođa vehabija u BiH kojeg je Državni sud u junu 2016. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i pozivanja na terorizam, dobio je nedavno zatvorske pogodnosti te više nije u samici 22 sata.

Bosnić se pošle godine žalio da ga Uprava KPZ-a Zenica već dve godine drži u paviljonu IV, "koji se u tretira kao sigurnosni ili kažnjenički paviljon".

- U ovom paviljonu vlada strožiji režim, to jeste ćelijski sistem u kojem se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << boravi 22 sata u ćeliji, a dva sata se izlazi u šetnju u kojoj se mogu obavljati i ograničene sportske aktivnosti. U ovakvom ambijentu ja već provodim dve godine. Ovakav nehuman tretman ima nesagledive posledice na psihičko zdravlje – napisao je tada Bosnić.

No, njegov advokat Adil Lozo rekao nam je danas da je Bosnić dobio određene pogodnosti i da više nije u samici.

- Poboljšani su mu uslovi, nije više po 22 sata u samici. Pobošljan je i tretman prema njemu. Novost je da smo 7. jula uputili žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Naveli smo da nije imao pravično suđenje, pravo na slobodu misli i govora, ali i veroispovijesti. Naveli smo da je osuđen i diskriminisan po osnovu verske pripadnosti - rekao je Lozo.

On tvrdi da Bosnić ima 18-oro dece, od kojih čak 15-oro studira i vrlo su uspešni studenti.

Na pitanje koja od tri žene ga može posetiti u zatvoru, Lozo kaže da to ne zna.

- Dolaze mu prijatelji, a sad, koja žena može, kako to ide, to ne znam - rekao nam je Lozo.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2019

SARAJEVO - Vođa vehabija u BiH Bilal Bosić, kojeg je Sud BiH u junu 2016. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, dobio je nedavno zatvorske pogodnosti i više nije u samici 22 časa dnevno, saznaje "Avaz".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.